Tot 33% besparen met een aircoheater, de toegankelijke warmtepomp

In een Belgisch gezin gaat gemiddeld driekwart van het energieverbruik naar verwarming. Besparen op je verwarming betekent dus een fikse verlaging van je energiefactuur. Warmtepompen verbruiken zo’n 75% minder energie dan stookketels. Daarom worden ze aangeprezen als een rendabele duurzame investering. De aircoheater is het goedkoopste type warmtepomp, dat geen ingrijpende werken vereist. Je kan er tot 33% mee besparen op je stookkosten, en het systeem koelt ’s zomers ook energiezuinig bovendien.

Verwarmen met ¾ gratis energie

Nagano-aircoheaters zijn mooi vormgegeven lucht/luchtwarmtepompen waarmee je slim kan koelen en verwarmen.

Ze bestaan in verschillende modellen, allemaal met een uiterst stille werking en energielabels tot A+++. Dankzij hun Invertertechnologie passen ze het vermogen aan in functie van de reële noden, waardoor de energieconsumptie beter kan worden beheerd.

Om te verwarmen, gebruiken ze ¼ stroom en ¾ gratis omgevingsenergie, da’s 75% minder energie dan traditionele verwarmingssystemen op elektriciteit, stookolie of gas.

Koelen doen ze voor 2 euro per vierkante meter per jaar*, dat komt overeen met zo’n 40 euro voor een doorsnee kamer.

De Nagano koelt én verwarmt niet alleen bijzonder efficiënt maar ook heel aangenaam, met de ECOPILOT aanwezigheidsdetectie voor een perfect gerichte luchtstroom, extra luchtzuivering en comfortmodi zoals de Sleep Mode. Met de Smart Clima optie en Smart Clima App kan je de gewenste temperatuur zelfs vanop afstand instellen.

Klik hier om meer te weten te komen over wat de Atlantic-aircoheaters zo bijzonder maakt

Plaatsing zonder ingrijpende werken 

De twee andere types warmtepomp, lucht/water en geothermisch, geven warmte af via verwarmingswater op lage temperatuur. Ze werken wel met een hoger rendement dan lucht/lucht-toestellen, maar je hebt er vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren voor nodig. Voor wie nog geen vloerverwarming of radiatoren heeft, betekent dat kostelijk breekwerk. Als je al klassieke radiatoren hebt, moet je ze vervangen door exemplaren op lage temperatuur, en ook daar hangt een stevig prijskaartje aan vast. 

Dat soort aanpassingen zijn overbodig bij de installatie van aircoheaters. Bij dat systeem worden de buiten- en binnenunit met een leiding door je muur met elkaar verbonden, en daarmee is de kous af.

Interesse? Vraag vrijblijvend een plaatsbezoek aan

Ideale vervanger van elektrische (bij)verwarming 

Je kan je hele woning verwarmen en koelen met aircoheaters, met een binnenunit in elke ruimte. Wie zo energiezuinig in zijn thermisch comfort voorziet, kan in Vlaanderen een premie krijgen van 300 tot 480 euro. Plaats je aircoheaters ter vervanging van je louter elektrische woningverwarming of ligt er geen aardgasnet in je straat, dan is de mogelijke premie zelfs 600 tot 720 euro. Meer info over de premies voor lucht/lucht-warmtepompen vind je op www.MijnVerbouwpremie.be.

Een aircoheater is ook heel interessant om een bepaalde ruimte, zoals een bureau of aanbouw, goedkoop en snel (bij) te verwarmen of te koelen, gezien de lage investeringskost en het feit dat de aircoheater 75% minder stroom verbruikt dan zuiver elektrische verwarming en mobiele airco’s.

Hoeveel verbruikt een Atlantic-aircoheater? Ontdek het hier

Laagste investering van alle warmtepompen

Een nieuwe aircoheater-installatie kost je duizenden euro’s minder dan een lucht/water- of geothermische warmtepomp. En misschien heb je er wel al een in huis, want tot hiertoe werden veel aircoheaters gewoon als airco geplaatst, louter om te koelen dus. In dat geval kan je besparen door er ook mee te verwarmen, zeker in het tussenseizoen en als je hem laat werken op groene stroom.

Hoeveel kost een Atlantic-aircoheater? Ontdek het hier

Met Atlantic kies je voor klimatisatie van de nieuwe generatie

Groupe Atlantic is een gevestigde waarde met een wereldwijde aanwezigheid en expertise op het vlak van aircoheaters. Bij Groupe Atlantic hebben we een uitgebreid gamma betrouwbare wand- en vloermodellen, van 2.000 tot 7.000 watt, allemaal met een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Welke Atlantic-aircoheater kiezen? Ontdek het hier

Naast de beste prijs en de beste aircoheater voor jouw situatie krijg je bij Groupe Atlantic ook de beste service, en kan je rekenen op een vakkundige plaatsing en een nauwkeurige opvolging van je installatie.

Op zoek naar een installateur of vrijblijvend prijsvoorstel?

Interesse? Vraag vrijblijvend een plaatsbezoek aan

* Enkel voor koeling, gedurende +/- 40 dagen per jaar. Aan de huidige energieprijzen 04/2022.