Zeg nooit zomaar ‘aircoheater’ tegen lucht/lucht-warmtepompen van de nieuwe generatie

Een lucht/lucht-warmtepomp van Atlantic is veel meer dan alleen een aircoheater. De Nagano (wat de naam is van het model aircoheater dat Atlantic verdeelt), da’s klimatisatie van de nieuwste generatie: comfortabel, stil, energiezuinig en milieuvriendelijk biedt hij jou koeling én verwarming het hele jaar door. Ontdek meer over de unieke eigenschappen de lucht/lucht-warmtepompen van Atlantic door op de verschillende tabs hieronder te klikken.

1Koeling en verwarming in elk seizoen

We hebben steeds hetere zomers, en zelfs in de lente en herfst kan je al eens naar afkoeling in huis verlangen. Een airco lijkt dan ook geen overbodige luxe meer. Maar waarom een apart extra systeem voor koeling plaatsen, als je altijd een aangename temperatuur in huis kan hebben met één systeem?

De Nagano-aircoheater, een omkeerbare lucht/lucht warmtepomp, kan tot boven de 40 graden buitentemperatuur koelen als een airco en tot bij -20 °C verwarmen als een stookketel of warmtepomp. De Nagano vraagt minder plaats en kost jou minder dan de combinatie van twee aparte systemen voor verwarming en koeling.

Of je aircoheater koelt of verwarmt, kan je zelf instellen of programmeren. Heb je meerdere aircoheaters in je woning, dan kan je voor elke ruimte afzonderlijk jouw comforttemperatuur kiezen. Wat warmer in de badkamer en iets koeler in je fitnessruimte? De Nagano zorgt er vlotjes voor.

2Zuiniger dan ooit

De energiezuinige Nagano verbruikt niet meer dan je koelkast. Met 1 kilowatt stroom wekt hij gemakkelijk 8 kilowatt koude of 4,5 kilowatt warmte op. Ter vergelijking: een stookketel of elektrisch verwarmingstoestel verbruikt 4 kilowatt energie om 4 kilowatt warmte te geven!

Dat de Nagano-aircoheaters uiterst energiezuinig zijn, kan je afleiden uit hun hoge prestatiewaardes. Ze hebben een verwarmingsprestatiecoëfficiënt of SCOP tot 4,6 en een koelrendement of SEER tot 8,5. Die puike prestaties halen ze dankzij hun invertertechnologie, die het energieverbruik met 30% verlaagt tegenover andere systemen.

De uitstekende rendementen worden bevestigd door de hoge energielabels van de Nagano-aircoheaters, zowel voor koeling als voor verwarming, gaande van A+ tot A+++. Met zo’n efficiënte aircoheater kost koeling jou jaarlijks niet meer dan 2 euro per vierkante meter! Zo is airconditioning niet langer een luxeproduct, maar toegankelijk voor iedereen. Voor slechts 40 euro per jaar (enkel voor koeling, gedurende +/- 40 dagen per jaar. Aan de huidige energieprijzen 04/2022) houd je dus een doorsnee slaapkamer heerlijk fris in de zomer.

De Nagano-aircoheaters springen zuinig om met je kostbare energie. Ze verwarmen of koelen alleen waar dat echt nodig is. Om één bepaalde ruimte wat frisser of warmer te maken, moet je dus niet je hele huis opwarmen of afkoelen. Zeker in de tussenseizoenen levert je dat een behoorlijke energiebesparing op. Ben je even weg? Dan zet de ECOPILOT-functie het toestel automatisch in ECO-modus zodat het niet onnodig energie verbruikt.

3Slimmer dan ooit

In elke Nagano-aircoheater is een licht- en bewegingssensor ingebouwd. Zo ontdekt het toestel met de ECOPILOT aanwezigheidsdetectie of er iemand in de ruimte is. Van zodra er 20 minuten lang niemand aanwezig is, schakelt het toestel automatisch over naar de ECO-modus. Per tien minuten afwezigheid zal de temperatuur een halve graad dalen of stijgen, tot maximum 2 °C. Als jij dus 21 °C in de kamer wil en je bent 40 minuten lang weg, zal het er ’s zomers tot 23 °C worden en ‘s winters tot 18 °C. Eens je terug bent, brengt de aircoheater de ruimte in enkele tellen weer tot op de ingestelde comforttemperatuur.

Ook om je de beste slaap te schenken met een laag energieverbruik is de Nagano goed uitgerust! In Sleep Mode zal de temperatuur ’s nachts geleidelijk aan wijzigen. Tijdens zomernachten wordt de kamer lichtjes warmer, tot 2 °C boven de starttemperatuur. ’s Winters daalt de temperatuur stelselmatig tot maximum 4 °C onder de ingestelde temperatuur, en tegen de ochtend zal ze automatisch weer wat stijgen zodat je in een aangename kamertemperatuur uit je bed kan springen.

4Extra milieuvriendelijk

De Nagano-aircoheater of lucht/lucht-warmtepomp stoot geen broeikasgassen of fijnstof uit om je woning te verwarmen en te koelen. Als het toestel op groene stroom werkt, koel en verwarm je zo goed als CO2-neutraal. En dat met een laag energieverbruik, want de Nagano produceert zo’n 4 keer meer energie dan hij verbruikt. 

Zoals je kan lezen onder het hoofdstuk werking op deze site, onttrekt de aircoheater calorieën aan de lucht. Net als airconditioners en lucht/water-warmtepompen doen ze dat door middel van een koelvloeistof. Koelmiddelen hebben de reputatie dat ze schadelijk zijn voor het milieu, maar Nagano-aircoheaters werken met de milieuvriendelijke koelvloeistof R32. Die beperkt het Global Warming Potential — het aardopwarmingsvermogen of de bijdrage aan het broeikaseffect — met maar liefst 67% tegenover het koelmiddel R-410A, en verhoogt de energie-efficiëntie met 10%. De kans dat de koelvloeistof in het milieu belandt, is trouwens zo goed als onbestaande wanneer een erkend vakman jouw aircoheater aansluit.

5Nummer 1 in design, stilte en comfort

De stilste van de klas, een discreet design en een gezonde en comfortabel gerichte luchtstroom… De Nagano-aircoheaters van Atlantic hebben alles in huis om jou te bekoren.

De stilste van de klas

Akoestisch comfort, of de afwezigheid van lawaai, draagt bij tot je algemeen welzijn en tot een goede nachtrust. Daarom zijn de Nagano-aircoheaters fluisterstil. Op de laagste stand, in Sleep Mode, produceert de binnenunit nauwelijks meer dan 20 decibel. Dat kan je vergelijken met zacht boomgeruis.

Dankzij de invertertechnologie heeft ook de buitenunit een stille werking, met een geluidsdruk van zo’n 50 decibel. Dat is zoals een koelkast. Zolang de unit niet vlak onder je raam hangt of naar het raam van de buren is gericht, is hij nauwelijks hoorbaar.

Discreet design

Nagano-aircoheaters hebben een exclusieve, stijlvolle vormgeving. Met hun slanke lijn, zacht afgeronde hoeken en mat witte cover vallen de wandmodellen nauwelijks op in je interieur. Hang je ze boven een deur? Dan zijn er nog discreter. De uiterst compacte vloermodellen zijn net zo sierlijk als moderne radiatoren.

Comfortabel gerichte luchtstroom

Vooral wanneer de aircoheater net is opgestart, ontstaat er een waarneembare koude of warme luchtstroom. Dankzij de ECOPILOT-detectie van de Nagano-wandmodellen kies je zelf of je hem wil voelen om het snel fris of warm te krijgen, of net niet als je daar niet van houdt. In het eerste geval zet je de functie volgen aan. Ben je alleen in de kamer, dan blijft de luchtstroom continu op jou gericht, waar je ook gaat of staat. Met de functie ontwijken gebeurt net het omgekeerde en voel je nergens ook maar de minste zucht. In beide standen beweegt de luchtstroom zachtjes heen en weer als de ECOPILOT meerdere personen detecteert. Wil je vermijden dat je de lucht voelt stromen wanneer je stilzit of neerligt, dan richt je de aircoheater best niet naar je bed, zetel, eettafel of bureau.

Het Nagano-vloermodel blaast in verwarmingsmodus de lucht naar beneden zodat hij over de grond stroomt. Door de natuurlijke luchtverplaatsing verspreidt de warmte zich daarna egaal over de ruimte. In koelmodus blaast de aircoheater frisse lucht naar het plafond, vanwaar de koelte door de zwaartekracht comfortabel naar beneden daalt.

Gezonde binnenlucht

Samen met de lucht die de Nagano uit je woning afvoert, drijft hij ook overtollig vocht naar buiten. Te vochtige binnenlucht heeft negatieve effecten op je gezondheid. Je kan erdoor gaan hoesten en er hoofdpijn van krijgen. Bovendien kan hij schimmelvorming in huis veroorzaken. Schimmels zijn niet alleen slecht voor de staat van je woning maar ook voor je longen. De automatische luchtontvochtiging beperkt bovendien de circulatie van virussen, bacteriën en microben – geen overbodige luxe meer in dit postcoronatijdperk!

Hangen er toch beestjes in de lucht, dan worden ze opgevangen en vastgehouden in de performante luchtfilters binnenin de Nagano-aircoheater. Die voorkomen ook dat fijn stof en pollen je huis inkomen, zodat jij heerlijk zuivere binnenlucht inademt.

6Geconnecteerd comfort

Met de Smart Clima optie bedien je de Nagano-wandmodellen handig vanop afstand met je afstandsbediening of de Smart Clima App. Is het gezellig bij vrienden en blijf je wat langer hangen dan gepland? Dan zet je jouw aircoheater snel even uit of minder hard via de app op je smartphone. Vergat je ‘s morgens de aircoheater aan te zetten en ben je aan het puffen in de trein op weg naar huis? In enkele vingertikken zorg je dat het thuis zalig koel is als je aankomt. Na een 240-tal werkuren geeft de app jou een seintje dat het tijd is om de luchtfilters te vervangen — een eenvoudig klusje dat je snel zelf kan klaren.

Met de afstandsbediening en de app pas je vanuit je luie zetel niet alleen de temperatuur aan maar ook de ventilatiesnelheid, en stel je met de timerfunctie in hoelang de aircoheater moet koelen of verwarmen. Je kan bovendien tot vier gebruikersprofielen aanmaken waarmee de aircoheater zijn werking automatisch afstemt op jullie werk-, slaap- en waakpatroon tijdens de week en in het weekend. Deze slimme afstandsregeling biedt jou een maximaal comfort en een lage energiefactuur.