Welke Atlantic-aircoheater kiezen?

Ga jij voor klimatisatie van de nieuwste generatie met Nagano om in elk seizoen te genieten van de perfecte temperatuur in je woon- of werkomgeving? Proficiat met je beslissing! Je gaat voor duurzaamheid, comfort en een lage energiefactuur. Dan sta je nu nog voor de keuze tussen de verschillende modellen.

1Wil je één of meerdere ruimtes koelen en verwarmen?

Als je slechts één kamer wil koelen en verwarmen, biedt de monosplit wat jij nodig hebt. Je kan meteen door naar de volgende vraag!

Voor verwarming en koeling in verschillende ruimtes of in je hele woning, heb je de keuze tussen meerdere monosplits, een voor elke kamer, of een multisplit-systeem. De multisplit is de juiste oplossing als je maar één buitenunit wil. Wil je het leidingwerk beperken en vind je meerdere buitenunits niet erg, dan kan je kiezen voor monosplits. Beide systemen zijn even comfortabel. Denk alvast even na waar je de buitenunits kan plaatsen. Ze kunnen tegen de gevel of op een plat dak, best zo dicht mogelijk bij de binnenunits.

2Hoe zijn je kamers ingericht?

Twijfel je tussen een vloer- of wandmodel, bekijk dan je inrichting.

Plaats genoeg? Dan is het wandmodel een optie. Je hangt het hoog aan de muur, eventueel onopvallend boven een deur.

In kleinere ruimtes met lage plafonds of schuine wanden zijn vloermodellen geschikt. Ze passen in een nis, onder een venster of aan een lage wand.

Ook je comfortwensen kunnen de keuze tussen deze twee modellen beïnvloeden. Zoals je hier kan lezen, verdelen ze de verwarmde of gekoelde lucht elk op een andere manier.

3Welke oppervlakte en oriëntatie hebben de ruimtes?

Deze vraag is belangrijk om het vermogen te bepalen, en een correct vermogen is van doorslaggevend belang voor een energiezuinige installatie. Hoe groter de ruimte die je wil koelen en verwarmen, hoe hoger het benodigde vermogen. Zuidgerichte kamers vragen een hoger koelvermogen, noordgerichte een hoger verwarmingsvermogen. 

Er zijn enkele vuistregels die jou al een goed idee van het benodigde vermogen van je aircoheaters. Je vindt ze in het aircoheater-vermogenberekeningsformulier dat je hier kan consulteren.

Je hebt nu alvast een goed idee van de modellen die geschikt zijn voor jouw woning. Je installateur kan je verder raad geven en het precieze vermogen berekenen voor elke kamer op basis van gedetailleerde gegevens. Ben je op zoek naar een ervaren Nagano-installateur? Of wil je vooraf al een indicatie van de prijs exclusief plaatsing? Vul dan ons online aanvraagformulier in.